Archives January 2023

Söndagar med flikar katten, smink och charm blogg Mascot, vol. 540

Åh, min gosh! Jag kan inte tro att Alla hjärtans dag är den här veckan. Flikar är en sådan damkatt, så jag får inte mina förhoppningar, men jag hoppas att han ger mig en valentin … eller en ledig dag, lol. Som du vet är en Cat Assistants jobb aldrig gjort.

Han vet att han har lagt mig runt hans lilla tabbyfinger. Han blinkar bara sin tum eller slår på sina drömmande ögon, och jag förlorar min förmåga att motstå hans charm. Jag är som en stjärna-slog fan som håller med om att arbeta något belopp som är övertid.

ANNONS

Suck … min strävan att hitta Amerikas nästa toppkattmodell på denna resa var en byst. Ingen tur den här gången. Jag antar att det inte är lätt att hitta Kitty Modeling Talent som uppfyller flikarnas strikta normer. Han vill att jag ska fortsätta Talent-sökningen imorgon i Novato.

ANNONS

Jag hoppas att du hade en fantastisk helg. Vi är på flygplatsen i Honolulu redo att gå tillbaka till Kalifornien. Flikar textade för att säga att han skulle skicka sin chaufför för att hämta oss i Oakland när vårt flyg anländer ikväll, så det var bra för honom. Tack så mycket herrn! Ses snart!

Din vänliga stadsdel charm missbrukare,

Kare

Vad är några av dina “90-talets skönhets favoriter?

bär en “90-tal inspirerad läpp – bita skönhet amuse bouche läppstift i whisky
Ah, 90-talet … också känt som mitt oljiga årtionde! Jag måste ge rekvisita till ansiktspulverna som fick mig genom oljet slick år av mina tonåringar och tidigt 20-talet – Cornsilk pressat pulver, coty airspun lös, klinque lös pulver – och självklart har jag stor kärlek till de mörkbruna läppstift som jag hade på sig Därefter, nämligen Clinique Black Honey (Old School!), Mac Paramount, Revlon toast i New York.

När det gäller ansikte och kroppsartiklar, gick jag även om otaliga flaskor med cetaphil ansikte tvättar, och så många flaskor och burkar av nivekroppslotion och kroppskräm …

ANNONS

Gosh, jag brukade älska att skopa som första skopa ut ur den tjocka kroppsgrädde som de sålde i den blå tennet! Jag undrar om det här är fortfarande kvar? Jag måste kolla nästa gång jag går till målet.

åh! – Kan inte glömma Body Shop Grapefruit Shower Gel och deras Old-Skola Body Butters (tillbaka när de var tjocka och täta).

Och för hårprodukter, på college, älskade jag växtbaserade essenserna shampoo och balsam från återbryggandet de gjorde i mitten-’90s, och jag använde också en hel del finess shampoo / balsam (i de blå flaskorna).

ANNONS

Cats & Makeup Sweatshirt ??

$ 42

Shoppa nu

Kom ihåg tagline? “Inget mindre än finess.”

Sedan, efter att jag började arbeta heltid efter college, handlade jag om salonglinjerna, och jag gick igenom min del av biolage, rusk, redken och humla och humla.

Det är roligt … du skulle tro att med min tendens att hämma skulle jag fortfarande ha åtminstone en flaska, ett rör eller en kompakt av något jag använde då, men det gör jag inte. Jag önskar att jag hade hållit åtminstone några gamla rör av läppstift …

Att inte använda, självklart, men att jämföra färgerna med hur de är idag!

ANNONS

Hur som helst, vad är några av dina “90-tals skönhetsfavar?

Ditt vänliga stadsdel skönhetsberoende,

Kare

5 saker jag har älskat nyligen: Kombination Utmaningar, Astrologi Muggar, sallad, kuddar samt musik!

1. Personliga kombinationsutmaningar

Jag är den första som erkänner det – jag fastnar i sminkringar ibland. Jag får comfy och gör exakt samma utseende såväl som såväl som igen. såväl som igen. såväl som igen. (* hosta * mjuk brons glam * hosta *)

Men jag har försökt att avstå från att göra det så mycket nyligen av svårt att ta gamla paletter (och nya, också) samt göra något annat än mitt typiska bruna / brons utseende med dem. Förutom jag ger mig inte mycket mer än 20 minuter varje gång.

ANNONS

Beviljas, det här fungerar inte alltid, liksom i vissa fall slutar jag kray såväl som måste ta av sig och börja om igen (* shrugs axlar *), men jag försöker.

2. Dessa astrologi muggar från mål

Mitt skåp rinner redan med muggar, men om jag hade extra rum, skulle jag få en av dessa astrologiska muggar från mål för varje viktig person i mitt liv.

3. Bistro Santa Fe stil sallader

Välsigna dig, Costco! Dessa sallader är mycket välsmakande, liksom de är bara $ 10 för ett paket med fyra! Ingredienserna: Romaine, rostad majs, kyckling, crunchy tortillakremsor, ost och en dressing som smakar som tusen ö.

ANNONS

Cats & Makeup Sweatshirt ??

$ 42

Shoppa nu

Så jag blir inte sjuk av dem, jag lägger till olika saker hela tiden, som jag lägger till avokado, bacon eller körsbärstomater. I vissa fall smälter jag också några ytterligare tortillachips på toppen för en förbättrad crunch-version.

4. Dessa ralph lauren soffa kuddar från hemgödor

Jag väljer en denim / marinplan för bostadsutrymmet för våren (och potentiellt sommar), liksom jag upptäckte många av dessa kuddar i olika former, storlekar samt mönster på hemgödor för några veckor sedan.

De är fulla, liksom omslagen är avtagbara, så om din fästman äter godis på soffan samt oavsiktligt lämnar chokladfläckar på dem (Grrr), kan du bara packa upp täcken såväl som kasta dem i tvätten.

Jag kan göra utan “RL” -logotypen i hörnet, men åtminstone är det subtila …

5. ’90s popmusik

Jag känner mig mer gammal tredje ögat blind sång …

Det leder tillbaka minnen av när jag bodde i sf i slutet av 90-talet.

Jag har verkligen granskat en hel del gamla låtar som jag inte har lyssnat på i år, liksom jag tror det är delvis sedan av Mac Jeremy Scott-samlingen.

Dessutom, hela jagged bit piller album! Helt rockar min värld igen. Särskilt detta ditty …

ANNONS

Vad är några saker du har älskat nyligen?

Din vänliga community charm missbrukare,

Kare

Charlotte Tilbury Sunset Lover läppstift, kakor och Ali Wongs långa förlorade tvilling

bär Charlotte Tilbury Sunset Lover läppstift. Tydligen är jag också Ali Wongs långa förlorade tvilling?
NI KILLAR. Inte en vecka går utan att någon säger att de tycker att jag ser ut som Comedienne Ali Wong. Jag antar att det är glasögonen? Jag dunno, jag ser det inte riktigt …

Ali Wong eller Karen?
Det hände igen igår vid lunch, och med “lunch” hänvisar jag till de kakor jag hade på bageriet efter historia. (Vi hade också en kyckling salladsmörgås på helvete bröd, så det fanns någon verklig näring involverad.)

ANNONS

Den goda damen bakom disken som alltid hjälper oss sagt, “du ser ut som Ali Wong.”

“Verkligen?” Jag frågade.

“Det är leendet,” sa hon, “det är glasögonen, det är allt. Jag kunde ha svurit du var henne. Jag undrade vad hon gjorde i Novato. ”

ANNONS

Cats & Makeup Sweatshirt ??

$ 42

Shoppa nu

Nästa gång det här händer, jag har valt att jag bara kommer att låtsas att jag är Ali Wong, kanske till och med underteckna en autograf, haha! Men om jag har Charlotte Tilbury läppstift i Sunset Lover vid tiden, kommer jag dock att skruvas, för att Ali-Karen förmodligen kommer att översvämmas med frågor om vad hon har på sig på hennes läppar, för det är det som går ner när jag bär Denna matta peachy rosa.

(Det är en ny färg, förresten, och just lanserad.)

Tänk inte ens på att ha det här när du känner dig anti-social, för varje person du stöter på kommer att fråga om det.

$ 34, matt finish, lite torkning, så prep med en balm.

Djupa tankar … Nah, inte riktigt. Att bara tänka på hur den här läppstiftet är unscented och unflavored, det är allt.
Okej, nu kan vi prata om cookies i en sekund?

Det verkliga cookie monsteret
Vilka är dina tankar på havremjölkakor? älska dem? Loathe dem? Det verkar som havregrynkakor är cakisvärldens godis majs, och många människor är i ett eller det andra lägret.

ANNONS

Jag gillar dem, för trots att det finns andra, hälsosammare sätt att äta havremjöl, känner jag att jag fortfarande får några hälsofördelar från att äta dem. Ja, rätt, Karen … Sluta inte tro. Håll på den känslan!

Din vänliga stadsdel charm missbrukare,

Kare

Katy Kat Gloss | Covergirl Katy Perry Collection | 3 senaste uppenbarelser (kattdjur och annat)

några senaste uppenbarelser …

1. Bär ogenomskinlig vit lipgloss får mig att känna att jag har fyra rader av tänder.

Katy Kat Glans i vit Catillac
Ett två tre Fyra. Fyra rader av tänder! När jag bär den här glansen och tittar i spegeln ser jag en mytologisk grekisk beast som stirrar tillbaka på mig.

ANNONS

2. Kyssar min katt Dessa dagar är en allvarligt sketchy strävan.

Katy Kat Glans i godis katt
Ok, jag insåg bara hur konstigt “kysser min katt” låter. Haha!

Hur som helst, han kommer från Kissy-Kissy-Lovie-Dovie till “Molly, du i fara, flicka … från min klo! Och jag kommer att hålla den i din iris om du inte får-eff-out av mitt utrymme! ” på mindre än en sekund.

Katy Kat Gloss i Tabby Tease
Katy Kat Gloss i Kitty Karma

Han var bra med mig att ta bilder av oss tillsammans … tills han inte var. Bäst efter den lila glansen (Yup, Katy Kat igen), slog han min näsa full kraft, och det var inte ens en kärleksbit, heller. Det var en bit som sa, “kvinna. Om du vill hålla användningen av dina ögon, komma undan, för att jag inte vill ha något att avsluta med dig i mitt ansikte. ”

ANNONS

Cats & Makeup Sweatshirt ??

$ 42

Shoppa nu

Jag försökte visa honom vem som är chef, men tydligt …

Katy Kat Glans i kobolt Kitty
Katy Kat Glans i Indigo Kat
3. Katy Kat Glosses är som Mac Vamplify-s

Alla 12 nyanser av Katy Kat Gloss
Kommer du ihåg Mac Vamplify-samlingen? Vamplify lipglosses är intensivt pigmenterade som en flytande läppstift men har en glansvikt och glans. Jag gillar dem, och jag gillar dessa också.

Den stora skillnaden mellan dem är att Katy Kats tar längre tid att träna ner. Liksom vamplify-glansen ser ut som glänsande patentläder från get-go, men Katy Kats tar ett par läppmackar (oroa dig inte, de är inte klibbiga) för att komma till den tiden. De är också lite fläckiga först, men om du ger dem en minut, kommer de dit.

Fave Shade: Nionde livet! En cool röd. When the shiny part fades, it leaves behind a faint red tint.

Katy Kat Gloss in Ninth Life

ANNONS

Din vänliga stadsdel charm missbrukare,

Kare

P.S. Nöjd hump dag!

Ett Mac Jade Jagger-ansikte av dagen med Golden Shine Mineralize Eye Shadow X 4

när målet är din bana …
Jag röstar att vi alla bär mjuk glam smink för målkörningar från den här dagen framåt.

Det har beslutats!

ANNONS

Om inget annat tror jag att det skulle göra världen en mycket mer intressant plats, lol!

Men seriöst, jag är normalt barfaced när jag går till mål eftersom #momlife, om jag inte känner mig ambitiös, i vilket fall jag kan curl mina fransar – kan – men jag var tvungen att åka dit med Mac Jade Jagger. Det är så vackert! Jag har inte varit den här extatisk om en Mac-samling på länge.

Gimme lätt glam varje dag i veckan.

ANNONS

Cats & Makeup Sweatshirt ??

$ 42

Shoppa nu

Jag har på sig rodnad i övre högra, den röda läppstiftet är idealisk nästa det, quad till vänster och bronzern i nedre vänster.
Samlingen är Le och relaterar till att välja Mac-räknare och MAC-webbplatsen den 14 december.

Detta var faktiskt mitt ansikte på dagen i fredags, men jag kom precis runt för att skicka bilderna. Det är ett varmt, Satiny bronzed brunt rökigt öga med rosa kinder och mjuk röd läpp.

Jag använde Rose Gold Shimmer i Satin Shimmer mineralisera skinfsinish för att markera mina kindben och min näsa.

Skuggorna i denna quad, Golden Shine Mineralize Eye Shadow X 4, är mycket som bakade ögonskuggor vid Chanel.
Jag gjorde något för det här utseende som gör rökiga ögon om 1000 gånger lättare, btw. Det är ett knep för att få ett hoppstart på dina ljus-till-mörka rökiga gradienter. Jag lagrade två krämprodukter tillsammans, en tändare och en mörkare, på mina lock innan jag applicerade pulverögonskuggorna i quad. Eftersom krämer är mycket lättare att scoot runt än pulver är det lätt att tweak hur högt du tar din mörkare färg och kartlägger hela det övergripande formen av ditt rökiga öga när du gör det här.

Den lättare krämskuggan, som jag använde som allöver bas på mina lock, var varm matt brun bite applicer multi-stick i honungwheat, och den mörkare grädden (tekniskt, det är ett krämigt liner) var Mac Teddy Eye Kohl, som jag appliceras längs min lash linje och bara knappt in i vecket. Sedan blandade jag Teddy’s kanter i honungsvet och applicerade rosen guldskugga och den bruna från quad på toppen.

ANNONS

Prova det grädde trick en av dessa dagar! Jag lovar det kommer att göra dina rökiga ögon enklare.

Din vänliga grannskapsberoende missbrukare,

Kare

Söndagar med flikar katten, smink och charm blogg maskot, vol. 470

Vad händer med dessa jävla kattstalken?! Varje vecka är det en ny som försöker dominera det typiska området, som suger sedan det är där flikar gillar att göra sina morgonövningar och Tai Chi.

Varje gång han går där ute finns det ett annat kattdjursskulking runt arbetstagaren Auto parkeringsplats, även om det finns tecken som skickas över det som säger, “Inga söka katter. kliva av!” Förutom när flikar vänder sig till huvudet tillbaka till kontoret, finns det alltid en felaktiga inkräktare som försöker smyga runt hörnet för att göra en omlokalisering på honom.

ANNONS

Det är tillräckligt att göra en katté nervös!

ANNONS

Jag svär, det är precis hur det är i kattdjuret idag. Hänsynslös. Om du är en kattch chef, finns det alltid några nya hungriga uppstart som försöker ta över. För CFOS (Chief Feline Officers), är fientliga övertagare en ständig risk …

Din vänliga community charm missbrukare,

Kare

Söndagar med flikar katten, smink och charm blogg Mascot, vol. 577

Annons

Fick ett meddelande från flikar idag genom Rainbow Bridge:

Dessa amatörer. De förstår inte nivån på engagemang och engagemang man behöver för ett sant arbete med Halloween kostymkonst. Ta till exempel året jag klädde upp som drottningen av hjärtan / drottning av allt.

Jag tittade så många kungliga biografier som faller, och jag bodde faktiskt i karaktär som en kunglig för, inte en, inte två, men tre veckor.

Ärligt talat, jag tror inte att min assistent trodde att jag upptade någon annorlunda än vanligt, men jag trodde att jag begick till karaktären.

Halloween, som du kan se, var min favorit semester, och självklart dominerar jag Halloween scenen här också.

Din vänliga stadsdel charm missbrukare,

ANNONS

Kare

You had Me at Aloha, Cargo! The Cargo restricted edition summertime Eyeshadow combination

Aloooooha, Cargo! Clockwise from the Cargo You had Me at Aloha Eyeshadow combination in the upper right: Cargo Swimmables water resistant Mascara top Coat, Cargo color Sticks in crucial West as well as Maui as well as Cargo Swimmables Longwear shadow Sticks in Morro Bay as well as Hudson Bay
I do this thing often (sometimes? ALL THE TIME!) when I come back from a trip, where I believe back to where I was as well as what I was doing the day before, or the week before, at that precise time, like, what I was performing in Hawaii precisely one week before at 9:05 a.m., as well as I do that up until the fresh fabulousness of the trip fades from my memory…

I was believing about Hawaii this morning as I sipped a cup of Kona coffee in the woman sanctuary. I desire I were there today… Le sigh!

ANNONS

To feel a bit better to the islands, I busted out the $34 Cargo You had Me at Aloha Eyeshadow Palette, which has Hawaii-inspired colors as well as a Hawaiian theme.

Aloha, swatches!
The You had Me at Aloha LE summertime combination has 12 powder shadows that appear solely in it, as well as it includes a quite soft dual-ended clean as well as a black eyeliner, which, by the way, is EPIC!

I understand that it’s a bit odd to obsess over a black liner in a combination that likewise consists of stunning golds, teals as well as purples (also understood as “My summertime jams”), however the liner… It’s full-sized, pitch black, as well as it absolutely sticks to my lash as well as water lines. Plus, it doesn’t move! It’s lovely, as well as now, like the makeup weirdo I am, I have to search it down in a lot more shades.

ANNONS

Cats & Makeup Sweatshirt ??

$ 42

Shoppa nu

I’m using the combination on my lids, Cargo Swimmables shadow Stick in Morro Bay on my lower lash line, as well as the Cargo color Sticks in Maui as well as crucial West mixed together on my cheeks as well as lips.

As for the shadows in the palette? Well, they’re OK. On the sheer side. I don’t understand exactly how you feel about the pigment of your eyeshadows, since opinions vary commonly on that. There are great deals of different camps. Some women (and gents) like their pigments to reach out as well as smack them difficult across the booty, as well as others like their shadow pigments to tenderly caress their buttocks.

This combination is for the tender caress crew.

I like a great hibiscus pattern.
They’re a great deal like as well dealt with shadows in that when you get them on your lids as well as work them around, they sheer out quickly, which indicates that they blend quickly (and that’s always a great thing). however it likewise indicates that if you want intense, punchy color, you have to either layer a cream shadow under them, or apply them with a wet brush.

ANNONS

As you can see in these pics, even when used with a wet brush, the teal shade still isn’t extremely intense. Again, I don’t believe that’s a ding on the product, though. It just depends upon exactly how much intensity you like.

A few quick notes on other Cargo products (which are from the long-term line) that I’m using in this post:

Cargo Swimmables water resistant Mascara top coat ($22): A remove top coat to transform non-waterproof mascaras into water resistant mascaras. It works (and holds a lash curl SO well), however ya know…why not just get a tube of water resistant mascara instead?

Cargo color Sticks in crucial West as well as Maui ($28 each): sheer multi-use cream sticks for lips as well as cheeks with a satin finish. Maui is a deep, warm pink, as well as crucial West is a peachy pink coral. They last about four hours on my cheeks as well as two on my lips. Good, if you’re going for a no-makeup makeup look.

Cargo Swimmables Longwear shadow Sticks in Morro Bay as well as Hudson Bay ($20 each): These dry instantly after you apply them (so they aren’t the simplest things to blend), however they last a loooong time.

The fluffy powder grains in the combination are on the somewhat larger side (again, just like as well Faced), so expect a bit of fallout, however thinking about that you get the combination as well as the incredible black eyeliner for $34, that’s not as well shabby, tabby. I believe it’s a adorable set as well as a quite great value, as well as it’s at Kohls ideal now if you’re interested.

Din vänliga gemenskapsberättigande missbrukare,

Makeup samt Appeal Blog Måndag Poll, Vol. 530

Rollin’ into Monday like…

Så … Vad är måndagskontrollen?

Bra fråga! Det är inte i motsats till sitt namn en verklig omröstning. Det är bara en lista över fem mycket mer eller mindre slumpmässiga problem som jag har publicerat på den här bloggen varje måndag morgon för de senaste gazillionåren (mer än 10!). Jag gillar att läsa dina svar, liksom det hjälper mig att få min vecka till en fantastisk start. ?

1. What’s the scoop on your makeup today?

It’s been hot, so I’m hell bent on getting away with using as bit makeup as possible (as bit as I can manage ideal now). I did a quick 10-min beachy bronzed look with warm brown lids, coppery increased gold cheeks as well as glossy nude lips utilizing a few new things as well as old faves. I utilized BECCA Be a Light deal with Palette, Covergirl TrueBlend Matte liquid Foundation, MAC Eye brows Styler in Spiked (been lovin’ this lately), Tarte Lights cam Lashes Mascara, MAC Coffee Eyeliner, BECCA glow Gloss in increased Gold as well as a bit bit of MAC Matchmaster Concealer (more on this in a sec).

2. exactly how frequently do you deal with diy projects?

Not that often, however I desire I felt like I had the time as well as metal area to do them a lot more often, particularly home-improvement DIYs, since I like the concept of being capable sufficient to do basic things by myself like altering curtain rods as well as installing new blinds.

ANNONS

3. Something recent that made you feel truly great?

Somebody in my HIIT class last week tried guessing my age as well as asked if I was 28 (!), as well as I was like GIRL, YOU SO CRAZY! ? I smiled with the entire class (even the squat burpees!)

4. Where’s your preferred location to go hiking?

Indian Valley nature protect right here in Novato. It’s truly fantastic in the spring (assuming I’m hopped-up on allergy meds) when you can hike as much as a hidden waterfall, since the better you get to it, the crazier the plants are! It’s like a lost world. Last time El Hub as well as I did it, we saw these red as well as white identified mushrooms that looked directly outta incredibly Mario Bros.

5. A appeal product you’re currently prowling for?

For reasons I don’t understand, my under-eyes have been even drier than usual, as well as my normal go-to products (Make Up For ever HD as well as MAC Matchmaster Concealer) aren’t sitting rather right, so I’m on the prowl for a full-coverage concealer that works truly well on extra, additional dry skin.

ANNONS

Cats & Makeup Sweatshirt ??

$ 42

Shoppa nu

Got any type of recs?!

DIY/home enhancement job ideas?

UPDATE 6/25/18: woman Sanctuary Herb garden 2018 — my dill plant left this world as well as transitioned to the ancestral airplane last weekend… I assumption it couldn’t take the heat, as well as I don’t blame it since jag kan inte heller! I swear, in the 10 years or so I’ve lived right here in Novato, it’s been getting hotter as well as hotter.

Anyway, RIP, dear dill plant. I’ll miss you…particularly in potato salad.

I’m gonna stop by the garden store this week to get a replacement. Or some chives, maybe? Or mint? What’s simple to grow?

Have a spectacular week, babe. Can’t wait to hear from you.

Din vänliga gemenskapsberättigande missbrukare,

ANNONS

Kare

P.S. right here are the concerns for you to copy as well as paste with your answers in a comment:

1. What’s the scoop on your makeup today?
2. exactly how frequently do you deal with diy projects?
3. Something recent that made you feel truly great?
4. Where’s your preferred location to go hiking?
5. A appeal product you’re currently prowling for?